Tort Arici

de dakris in Dulciuri, 1 Iun 2013 | 8967 vizualizari

 

La multi ani tuturor copilasilor!

 

INGREDIENTE

  • 460 g biscuiti Petit Beure
  • 150g zahar
  • 300ml lapte
  • 125 g unt
  • 30 g cacao
  • 100g ciocolata
  • 3-4 linguri nuca macinata
  • 2 linguri fulgi nuca de cocos
  • 3/4 sticluta esenta de rom

Decor:

  • 1 plic crema pentru prajituri cu gust de trufe si rom/ciocolata (Dr Oetker)
  • 250 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar
  • creioane pentru decor Dr. Oetker
  • 1 jeleu in forma de mura sau o bomboana pt nas
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Arici:

Intr-o craticioara se pun laptele, untul, zaharul si cacaoa. Dupa ce s-a topit untul se inlatura de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucatele, amestecand pana se topeste si aceasta, apoi se pune nuca macinata si nuca de cocos. Se lasa sa se raceasca, moment in care se varsa esenta de rom.

Intre timp se prepara crema conform indicatiilor de pe plic.

Biscuitii se maruntesc fin cu ajutorul robotului de bucatarie, se pun intr-un castron mare varsandu-se peste ei compozitia racita si amestecandu-se bine.

Compozitia se aseaza pe un platou si se modeleaza in forma de arici. Cu un sprit se orneaza tepii ariciului. Se intinde crema si pe cap, apoi se deseneaza cu ajutorul creioanelor pentru decor ochii, nasul si gura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Arici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

dakris 1

04.06.2013, 13:53

Va multumesc pt aprecieri!

bianca92 1

16.10.2013, 12:00

ce dragut si frumos e!

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 12:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Torturi copii (pictate)