Reteta de preparare a papanasilor fierti cu sos caramel a la gaby_d :)

de Cris2711 in Dulciuri, 12 Feb 2011 | 8269 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Pentru ca azi am descoperit reteta Gabytei si mi-a facut o pofta de neimaginat m-am pus eu asa pe facut papanasi:) si sa vad ce a savurat ea fara mine:)si ce bun a iesit.mersi Gabyta de reteta.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor:
  • 500 grame Branza de vaci
  • o cescuta de gris(150-200 gr.)
  • zahar 120-150 grame
  • 2 oua
  • zahar vanilat
  • pesmet
  • Pentru sos
  • 250 gr.zahar
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri smantana
  • 3 linguri frisca lichida

   

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti cu sos caramel a la gaby_d :):

Reteta de preparare a papanasilor

Branza se amesteca cu grisul si zaharul dupa gust.(eu am pus 125 grame de zahar).

Se adauga ouale,cate unul,amestecand dupa fiecare.

Adaugam zaharul vanilat si lasam compozitia deoparte,timp in care ne ocupam de sosul caramel.Inventia proprie a Gabytei:).

Caramelizam 250 gr.zahar.

Cand capata o culoare frumoasa,galben-aurie oprim focul si adaugam cele 2 linguri unt.Amestecam pana la topirea completa continuu.

Adaugam  ,pe urma, doua linguri smantana si trei linguri frisca lichida.

Se amesteca usor.

Ne intoarcem la papanasi  si ne ocupam de ei.

Intr-o oala mare punem apa la fiert.Cand a dat in clocot,dam focul la mic si cu mana umeda luam din compozitia de papanasi ,formam bilute potrivite ca marime si le punem in apa.

Se lasa sa fiarba la foc potrivit.

Papanasii sunt fierti cand se ridica la suprafata.

Se scot cu o paleta,se scurg de apa si se pun direct pe o farfurie cu pesmet.Gabyta a facut pesmet din piscoturi,o idee geniala.

Se invart usor in pesmet si se pun pe farfurie si se orneaza cu sos caramel.

Pofta buna:)

TIPS-URI

1

zahar vanilat Dr.Oetker este mai bun

2

 un pic de jeleu de mure peste papanasi

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti cu sos caramel a la gaby_d :)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert budinca de spaghete cu branza