Da,da ..iata si reteta cu numarul 2oo..si cum nu merita sa fie o reteta banala am pregatit un tort dorind cu ardoara sa incerc metoda de infasurare a unui tort in ciocolata...iata ce a iesit::
-Blatul:
-se mixeaza albusurile bine cu putina sare,se adauga zaharul,mixam pana obtinem bezeaua
-adaugam faina cu praful de copt si omogenizam
-galbenusurile se amesteca cu uleiul,turnam peste bezea...omogenizam incet compozitia ,turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina
-coacem pana trece testul scobitorii
CREMA:
-3oo ml lapte +zaharul se vor pune la fiert
-in restul de lapte se va dizolva faina amestecata cu amidonul
-aceasta compozitie o vom turna peste laptele cald,amestecand continuu,tinem pana se ingroasa
-lasam la racit
-in untul la temperatura camerei se va adauga cate o mica cantitate din crema racita mixanduse dupa fiecare adaugare
-adaugam si cacaoa dar si esenta de rom dupa gust
siropul
-zaharul se caramelizeaza ,se adauga apa si se lasa sa se dizolve complet
Asamblare
-blatul se va taia pe orizontala in 3 felii
-fiecare felie va fi insiropata si unsa cu crema
-intregul tort se va imbraca in crema de cacao iar marginea am imbracat-o in ciocolata topita intinsa pe hartie de copt si rulata in jurul tortului.
-deasupra se pudreaza cu cacao.