Tort aniversar (de post)

de Ligia Bxl in Torturi, 7 Mar 2014 | 24809 vizualizari

 

Am facut acest tort de ziua mea.Pentru ca prietena mea tine post am respectat dorintele ei,a fost tare bun,light bun pentru o ora tarzie,il recomand tuturor celor care nu se impaca bine cu dulciurile si grasimile :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru Blat:
  • 600 gr faina
  • 2 fiole de esenta de vanilie
  • 220 zahar brun
  • 650 ml apa minerala
  • 60 gr cacao
  • 160 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 1 litru de frisca vegetala
  • 2-3 plicuri gelatina agar agar
  • 250 gr zahar farin
  • 250 gr zmeura
  • Pentru ornat:
  • 150 gr capsuni
  • 100-150 gr de zmeura
  • 2 linguri de zahar
  • 1 plic gelatina vegetala(6 gr agar agar)
  • cateva alune de padure
  • Pentru insiropat:
  • 1 cana suc natural de fructe
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar (de post):

Amestec faina,cacaoa si praful de copt.

Separat amestec apa minerala cu zaharul pana se topeste,adauga esenta de vanilie si uleiul.

Amestec partea uscata cu partea lichida si amestec bine pana se incorporeaza toate.

Pun compozitia intr-o tava rotunda detasabila mai mare tapetata cu foaie de copt si dau la copt la cuptorul incalzit inainte.

La final fac testul cu scobitoarea,las la racit blatul si il scot din tava.

Dupa racire impart blatul in doua parti egale si pun inelul tavii detasabile pe un platou.In mijlocul cercului pun partea de sus al blatului taiat si-l insiropez.

Pe marginea inelului peste blat pun capsuni taiate felii subtiri.(vezi poza).

Fac umplutura astfel:bat frisca bine cu zaharul pudra,apoi prepar gelatina conform instructiunilor de plic si o pun in frisca.Amestec bine cu o spatula.

Pun in frisca obtinuta zmeura apoi aceasta compozitie o pun peste blatul insiropat.

Deasupra pun cealalta parte de blat pe care il insiropez usor.

Fac glazura din zmeura astfel:zmeura cu putina apa si zaharul o fierb pana se sfarama si devine cremoasa,dau de pe foc si adaug gelatina,incorpozez si o torn dupa ce scot inelul de pe tort.

Pe deasupra am ornat cu capsuni feliate si cateva alune de padure.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti de post