Foile de placinta se lasa la decongelat.
Merele se spala si se rad cu coaja cu tot pe razatoarea mare.
Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere.
Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit.
Se intinde o foaie de placinta pe blat si se unge cu ulei cu ajutorul unei pensule.
La un capat al foii, la mijloc se pun doua linguri de mere si se ruleaza putin foaia peste.
Se pliaza lateralele foii pana se unesc, se ung cu ulei si se ruleaza pana la capat.
Se pune ruloul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
La fel se procedeaza cu toate foile si se pun in tava.
Se ung cu ulei si se introduc in cuptor la foc mediu 15 minute.
Se scot din cuptor si se ung cu galbenusul batut bine.
Se reintroduc in cuptor pentru 20-30 minute.
Cand sunt frumos rumenite, sunt gata.
Se scot din cuptor si se acopera cu un prosop umed pana se racesc.
Cine doreste, poate sa le presara cu zahar pudra.
Pofta Buna!