Tort aniversar cu trei creme

de Gicuta in Torturi, 20 Apr 2015 | 4855 vizualizari

 

Acest tort l-am facut anul trecut, de ziua sotului meu. Nu am apucat sa fac mai multe poze. Este un tort delicios cu care am reusit sa-mi incant musafirii.

 

INGREDIENTE

  • Blat: 
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 280 g faina
  • 50 g cacao neagra
  • 150 ml apa
  • 120 ml ulei 
  • o lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • Crema de cacao: 
  • 200 g unt 
  • 150g zahar 
  • 50 g cacao neagra 
  • 125 ml apa
  • 4 galbenusuri
  • esenta de rom
  • Crema de ciocolata neagra: 
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Crema de ciocolata alba: 
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Sirop:
  • 8 linguri zahar
  • 500 ml apa
  • esenta de rom
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar cu trei creme:

Blat:

Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare, apoi lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste galbenusuri adaugam in fir subtire uleiul,esenta de rom,praful de copt stins  si la urma compozitia de cacao. 

Adaugam galbenusurile peste bezea amestecand incet cu o spatula, si la urma incorporam faina.Turnam compozitia intr-o tava de 20-22cm diametrul (in cazul meu tava dreptunghiulara) si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 min. Facem testul cu scobitoarea.

Crema de cacao:

Peste cacao si cu zahar se toarna apa, apoi se pune la fiert la foc mic  pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Galbenusurile se bat cu mixerul si se toarna peste crema de cacao,amestecand continuu, si se fierbe la foc mic pana se ingroasa. Se lasa la racit. Untul il mixam pana devine pufos, apoi adaugam compozitia de galbenusuri racita. La sfarsit adaugam esenta de rom .

Crema de ciocolata neagra:

 Frisca lichida o punem pe foc intr-o craticioara. Adaugam ciocolata rupta bucatele si aducem compozitia la punctul de fierbere. O dam deoparte, omogenizam, apoi o lasam cateva ore la frigider, de preferat peste noapte.  Mixam crema pana se omogenizeaza apoi adaugam mascarpone si zaharul vanilat si mixam in continuare pana obtinem o crema ferma.

La fel procedam si cu crema de ciocolata alba.

Sirop: Punem pe foc zaharul pana se caramelizeaza, apoi stingem cu apa si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Lasam la racit, apoi adaugam esenta de rom.

Ansamblare:    Taiem blatul in trei parti,  insiropam fiecare parte, punem crema de ciocolata alba si pe cealalta parte crema de ciocolata neagra. Tortul il imbracam in crema de cacao si ornam dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar cu trei creme" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de unt