Ehhhhhhhhh,cat de repede trec anii!Si uite asa am ajuns .....sa nu spun la cati:)))Am ales sa-mi fac un tort ,care este usor,racoros si gustos.Mie imi place ,nu stiu daca o sa va placa,dar facandu-l pentru mine............;)
Blat
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare,cand au inceput sa-si mareasca volumul se adauga zaharul mixand in continuare.
Adauga galbenusurile mixand la vitea mare, cacao si vanilia.
Faina se adauga si se amesteca usor su o spatula de jos in sus.
Pregatim forma cu inel detasabil si ingingem cuptorul la 170 grade.
Intreaga compozitie se toarna in tava si se introduce in cuptor.
Se face testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca ,apoi taiem blatulin doua.
Crema tiramisu:
Mascarpone se mixeaza cu 100 g. zahar.Adaugam pe rand galbenusurile si vanilia mixand in continuare.
Crema de zmeura:
500 g. zmeura se pune pe foc cu 100 g. zahar.
Fierbem pana se ingroasa putin. Lasa sa se raceasca.
Punem gelatina la hidratat in 100 ml. apa rece.
Mixam frisca ilchida amestecata cu smantana pana sta pe teluri.
Peste frisca turnam compozitia de zmeura,gelatina mixand in continuare.
Glazura:
Smantana o punem la incalzit,adaugam ciocolata si tinem pe foc pana se omogenizeaza si devine fluida.
Asamblare
Punem un blat pe platou.
Crema tiramisu
Crema cu zmeura
Al doilea blat
Glazura de ciocolata.Deasupra am ras putina ciocolata.
1
Blatul nu se insiropeaza.Fiind foarte subtire isi trage umezeala de la creme.