Tort aniversar

de Bunica in Torturi, 1 Mai 2014 | 4439 vizualizari

 

Ehhhhhhhhh,cat de repede trec anii!Si uite asa am ajuns .....sa nu spun la cati:)))Am ales sa-mi fac un tort ,care este usor,racoros si gustos.Mie imi place ,nu stiu daca o sa va placa,dar facandu-l pentru mine............;)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema tiramisu:
  • 500 g. mascarpone de la Delaco
  • 5 galbenusuri
  • 100 g. zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema cu zmeura:
  • 500 g. zmeura
  • 100 g. zahar
  • 1 plic gelatina
  • 250 ml. smantana pentru frisca
  • 400 g. samantana grasa
  • Glazura
  • 200 g. ciocolata Cuvertura
  • 100g smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Blat

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare,cand au inceput sa-si mareasca volumul se adauga zaharul mixand in continuare.

Adauga galbenusurile mixand la vitea mare, cacao si vanilia.

Faina se adauga si se amesteca usor su o spatula de jos in sus.

Pregatim forma cu inel detasabil si ingingem cuptorul la 170 grade.

Intreaga compozitie se toarna in tava si se introduce in cuptor.

Se face testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca ,apoi taiem blatulin doua.

Crema tiramisu:

Mascarpone se mixeaza cu 100 g. zahar.Adaugam pe rand galbenusurile si vanilia mixand in continuare.

Crema de zmeura:

500 g. zmeura se pune pe foc cu 100 g. zahar.

Fierbem pana se ingroasa putin. Lasa sa se raceasca.

Punem gelatina la hidratat in 100 ml. apa rece.

Mixam frisca ilchida amestecata cu smantana pana sta pe teluri.

Peste frisca turnam compozitia de zmeura,gelatina mixand in continuare.

Glazura:

Smantana o punem la incalzit,adaugam ciocolata si tinem pe foc pana se omogenizeaza si devine fluida.

Asamblare

Punem un blat pe platou.

Crema  tiramisu

Crema cu zmeura

Al doilea blat

Glazura de ciocolata.Deasupra am ras putina ciocolata.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Blatul nu se insiropeaza.Fiind foarte subtire isi trage umezeala de la creme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort Constelatialeu, universul meu colorat (desertul cu nr.1000)