Tort aniversar

de Miha in Torturi, 24 Feb 2012 | 10481 vizualizari

 

Pentru cei 3 ani de blog impliniti pe 16 ianuarie... Nu sunt o maestra a cuvintelor, nu stiu cum as putea descrie mai bine acesti ani in care am impartasit cu voi experiente noi in bucatarie, retete fel de fel... si daaa... dulciuri fel de fel... :)) Multumesc tuturor de cuvintele frumoase, de incurajari si sustinere, multumesc ca ma vizitati si mai ales ca reveniti...

Pentru voi, cu drag... un tort cu ciocolata, in combinatie cu o crema ganache de ciocolata alba si crema de branza cu scortisoara.

 

INGREDIENTE

  •  Pentru blat:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 1 praf de copt
  • 140 g faina
  • 2 linguri cacao
  • pudra de portocale
  • Pentru crema ganache de ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru caramel:
  • 100 g zahar
  • 40 g unt
  • 75 ml frisca lichida
  • Pentru crema de branza:
  • 200 g crema de branza
  • 50 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 30 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura unt
  • Pentru ornat:
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 150 g ciocolata amaruie (rece, tinuta cateva minute la congelator)
  • bilute de ciocolata alba si neagra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Blat:

Ciocolata rupta bucatele se topeste impreuna cu untul la foc mic. Se mixeaza apoi pana compozitia devine cremoasa. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se incorporeaza bine si se topeste. Urmeaza apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si pudra de portocale.

Compozitia obtinuta o turnam in tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Blatul copt se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru crema ganache de ciocolata alba:

Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu smantana pentru frisca si se pune la foc mic. Se aduce compozitia la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Caramel:

Zaharul se caramelizeaza intr-o craticioara. Cand a devenit auriu si lichid, se da deoparte si turnam frisca lichida (atentie la aburi!) Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase, moment in care punem si untul. Mai fierbem cateva minute pana caramelul ajunge la consistenta smantanii. Se da deoparte de pe foc si se lasa la racit.

Crema de branza:

Se bate cu mixerul crema de branza cu untul moale, pana cand crema devine pufoasa. Se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat si scortisoara si se mai bate putin, pana se omogenizeaza. Se da la rece pana se intareste.

Crema de ciocolata:

Se topeste ciocolata, untul si smantana pentru frisca, amestecand continuu, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit.

Blatul copt si racit se taie in 3 parti.

Punem primul blat pe platou. Turnam jumatate din crema de ciocolata alba, apoi punem caramelul si acoperim cu cealalta jumatate de crema. Punem al 2-lea blat, jumatate din cantitatea de crema de branza, crema de ciocolata neagra si restul de crema de branza. Acoperim cu ultima parte de blat.

Batem smantana pentru frsica impreuna cu cele 2 pliculete de zahar vanilat pana devine pufoasa. Daca e nevoie se adauga un intaritor de frisca.

Imbracam tortul intr-un strat subtire de frisca si dam la frigider pana pregatim ciocolata.

Ciocolata se rade cu un cutit zimtat, apoi se amesteca cu bilutele de ciocolata.Imbracam tortul cu ciocolata rasa si dam la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si frisca