Tort simplu, cu compozitie de sarlota si un mesaj care place oricui ;) Greutate: 1.500 kg.
Gelatina o punem la hidratat in 100 ml. apa.
Intr-un vas cu fundul dublu, punem gelatina hidratata, adaugam cele 2 linguri de zahar, oul batut si punem pe foc mic, amestecand continuu, pana se dizolva zaharul.
Trebuie sa avem grija sa nu ajunga la fierbere pentru ca "se taie" gelatina.
Lasam la racit.
Batem frisca lichida impreuna cu zaharul dintr-o cana si adaugam smantana.
Punem stafidele la hidratat in cei 50 ml visinata/coniac si le lasam aproximativ 30 minute.
Punem la scurs visinele/ciresele, jumatatile de piersici si le punem la scurs intr-o sita.
Cand gelatina s-a racit, o amestecam cu frisca batuta (nu uita sa opresti cam 1 cana de frisca pentru ornat)si cu stafidele scurse.
Pregatesti o forma detasabila de tort (eu am folosit o forma inimioara), tapetezi forma cu folie alimentara, torni 1/2 din compozitia obtinuta apoi asezi jumatatile de piersici din loc in loc cu scobitura in sus si visinele/ciresele dupa bunul plac.
Acoperi cu restul de compozitie, nivelezi si dai la rece pana a doua zi.
Acoperim tortul cu frisca si il decoram.