Tort "Andrei"

de Lavinia in Torturi, 20 Oct 2013 | 4974 vizualizari

 

Este ziua unui verisor tare drag mie care a implinit 7 anisori frumosi!La multi ani copil drag!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 300 g faina
  • 300 g zahar
  • 40 g cacao(2 linguri mari)
  • 1 praf de copt
  • 18 linguri de apa fierbinte
  • 1 fiola esenta de vanilie

Sirop:

  • 100 g zahar
  • 400 ml apa
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita esenta de rom/vanilie

Crema:

  • 1 l lapte
  • 250 g zahar
  • 100 g faina
  • 30 g amidon
  • 1 pastaie de vanilie
  • 200 ml frisca lichida

Glazura/Decor:

  • 250 g piscoturi
  • 200 g ciocolata cu lapte+70 ml frisca lichida
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Andrei":

Separa albusurile de galbenusuri.

Intr-un bol incapator mixeaza galbenusurile cu zaharul si vanilia apoi adauga treptat din apa fierbinte si mixeaza pana se topeste zaharul.

Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si cerne-le in prealabil de 2-3 ori.

Adauga amestecul uscat peste galbenusuri si omogenizeaza bine.

Separat mixeaza bine albusurile cu un praf de sare.

Adauga albusurile in 2-3 transe peste crema de galbenusuri amestecand usor cu miscari circulare cu ajutorul unei spatule.

Tapeteaza o tava (26 cm) cu unt si faina (sau hartie de copt) si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru aprox. 35-40 de minute(testul scobitorii).

Lasa blatul sa se raceasca complet(eu l-am lasat peste noapte) iar apoi taie-l in 4 felii cu ajutorul unui cutit foarte ascutit sau un taietor special de blaturi.

Pentru sirop fierbe apa cu zaharul pana se topeste zaharul.

Lasa siropul sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei apoi adauga mierea si esenta.

Intr-o craticioara pune faina,zaharul si amidonul si semintele de la o pastaie de vanilie.

Adauga treptat din lapte amestecand energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

Pune crema pe foc foarte mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o  budinca.(eu am lasat-o cam 15 minute)

Mixeaza frisca tare apoi incorporeaz-o in crema de lapte complet racita.

Asamblare:

Pe platoul pe care vei servi tortul pune prima foaie de blat si insiropeaz-o.

Pune 1/3 din crema si niveleaza bine.

Procedeaza la fel pana termini.

Pune de jur imprejurul tortului piscoturi si strange bine cu o panglica.(Este un tort destul de greu datorita cremei de lapte si trebuie sustinut pentru a nu risca sa se lase)

Topeste ciocolata cu frisca pe baie de aburi si glaseaza toata suprafata tortului.

Lasa tortul la rece pentru minim 8 ore sau peste noapte apoi decoreaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Andrei"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Valclaudia 1

23.10.2013, 06:43

La multi ani!

Lavinia 1

23.10.2013, 09:18

Multumesc

Ana S_I_D 1

30.11.2023, 23:31

🥰🥰🥰

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Champagne cake - Tort cu sampanie