Tort amandina

de Constelatialeu in Torturi, 19 Oct 2013 | 9109 vizualizari

 

Iar am intrat in gradina Timeei si m-am inspirat.Vroiam un tort delicios pentru balanta mea Vali,care implineste ceva anisori, adica 45,marti pe 22 Oct.Deci m-am pus pe cautat si prestat,m-am straduit cat am putut ,sa iasa ceva bun.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • Sirop
  • 400 ml apa
  • 100 g zahar
  • 5 plicuri cappucino original
  • 2 linguri coniac
  • Crema
  • 400 g unt
  • 200 g zahar
  • 100 g cacao
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri coniac
  • Glazura
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 ciocolata cu 50% cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort amandina:

Blatul:Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare,adaugam zaharul si mai batem cca 10 min,apoi adaugam galbenusurile ,unul cate unul.Dupa ce am omogenizat galbenusurile adaugam apa si uleiul.La final punem faina amestecata cu cacaoa si prafil de copt.Amestecam de jos in sus cu miscari incete sa nu se lase blatul.Tapetam o forma de tort cu hartie de copt ( diametrul 26 cm).Dam blatul la cuptorul prenacalzit,la 180 grade,Este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit dupa ce este gata.

Siropul:

Apa cu zaharul se pun la fiert,cand da in clocot se adauga cappucino si se mai lasa sa fiarba 2-3 min.Se trage de pe foc si se adauga coniacul.Se lasa la racit

Crema:

Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul( am facut zahar farin) pana devine o spuma,se adauga galbenusurile si cacaoa.Se omogenizeaza bine,la final se adauga coniacul.Se lasa la rece pana asamblam tortul.

Glazura:

Ciocolata maruntita cu frisca pe foc pana se topeste si se omogenizeaza.

Asamblare:

Dupa ce s-a racit blatul il taiem in trei,siropam fiecare parte si intindem crema.Deasupra nu punem crema,decat pe margini.Glazura o turnam calduta si lasam sa se scurga pe margini.

Ornare:

Eu am folosit pasta de zahar de diferite culori si am facut inimioare,floricele,etc....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite