Tort "Amandina"

de Lavinia in Torturi, 6 Ian 2013 | 10916 vizualizari

 

Iata ca am reusit sa vin si eu cu prima reteta din acest an ,un minunat tort amandina la sarbatorirea celor 2 ani de relatie cu iubitul meu :)
Si cum mie imi place atat de mult ciocolata nu puteam sa fac decat un tort ce contine muuuuuulta ciocolata si rom !

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 130 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa rece
  • 110 g faina
  • 25 g cacao

Crema:

  • 300-350 g unt
  • 150 g zahar pudra(puteti pune cat doriti ,eu nu prefer prajiturile foarte dulci,chiar daca amandina e o prajitura dulce)
  • 5 galbenusuri
  • 35 g cacao
  • esenta de rom

Sirop:

  • 300 ml apa
  • zahar dupa gust
  • esenta de rom

Glazura/ornat:

  • 200 g ciocolata neagra+80 ml frisca lichida
  • frisca+cacao+rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Amandina":

Pentru blat amestecam galbenusurile cu 80 g zahar,adaugam treptat amestecand continuu uleiul,apa si faina amestecata cu cacaua cernute in prealabil.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga zaharul si se mixeaza 2-3 min.Spuma se adauga peste compozitia de galbenusuri  si se amesteca incet de sus in jos cu mare atentie sa nu se lase.

Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 blaturi intr-o tava 26 cm diametru timp de 12-15 min fiecare(testul scobitorii)

Puteti coace si un singur blat si sa il taiati in 3 dar e mult mai usor asa.

Pentru sirop fierbeti apa cu zahar iar cand s-a racit adaugati esenta.
Pentru crema mixati untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana se topeste zaharul.Adaugati pe rand cate un galbenus,cacaua si mixati in continuare.La sfarsit adaugati esenta de rom dupa gust(eu am pus multa ca de fiecare data)

Cui nu ii plac ouale crude fierbeti galbenusurile amestecate cu zaharul pe baie de aburi pana se leaga compozitia si se ingroasa.

Asamblare:
blat/sirop/1/2 crema/blat/sirop/1/2 crema/blat/sirop.

Dati tortul la rece timp in care preparati glazura.

Topiti ciocolata cu frisca si lasati cateva minute sa se racoreasca.

Glazurati tortul si dati iar la rece pana se intareste glazura.

Decorati tortul cu frisca amestecata cu cacao si rom sau lasati-l asa simplu.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Amandina"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Lavinia 1

07.01.2013, 16:37

Gabi inca nu suntem casatoriti e devreme Deci prieteni

mena29 1

07.01.2013, 21:37

Amandina este printre preferatele mele!

Lavinia 1

07.01.2013, 22:52

Si ale mele!Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu 3 mousse-uri