Tort Amandina

de La Ancuta in Torturi, 2 Mai 2011 | 6848 vizualizari

 

Astazi a fost prima zi de lucru, dupa 2 ani de pauza :). Si ca sa nu incep "cu mana goala", m-am prezentat la prima ora cu un tort :).

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri sirop de zahar caramel (3 linguri de zahar caramelizat stins cu 3 linguri de apa)
  • 30 ml ulei
  • 1 cana faina (~150 g)
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 250 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • 2 galbenusuri
  • 30 ml coniac
  • Sirop:
  • 6 linguri zahar
  • 50 ml apa
  • 1 lingura coniac
  • Glazura:
  • 120 g ciocolata amariue
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

Pentru blat:

Mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa. Galbenusurile le mixam cu uleiul apoi adaugam vanilia si siropul de zahar caramel. Turnam galbenusurile peste spuma si amestecam usor pana se omogenizeaza. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si o cernem peste aluat. Amestecam usor, de jos in sus pana se incorporeaza. Turnam aluatul in tava (26 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc potrivit, pana trece testul scobitorii. Scoatem blatul de un gratar si lasam sa se raceasca. Taiem apoi blatul in trei

Pentru crema:

Topim putin untul, cat sa mai ramana bucati netopite. Mixam apoi untul astfel topit pana se incheaga si devine spumos. Adaugam zaharul pudra si mixam pana se dizolva. Adaugam cacaoa si amestecam bine. Urmeaza apoi galbenusurile iar la final coniacul. Amestecam pana se omogenizeaza.

Pentru insiropat caramelizam zaharul si il stingem cu apa. Lasam sa se dizolve si sa se raceasca iar apoi adaugam o lingura de coniac. Pe un platou asezam o foaie de tort pe care o insiropam.

Intindem jumatate din crema si nivelam. Urmeaza a doua foaie de blat insiropat si restul de crema. Acoperim cu ultima foaie de blat insiropata. Dam la frigider pana pregatim glazura.

Pentru glazura topim la foc mic toate ingredientele. Dam deoparte si omogenizam. Lasam sa se raceasca putin.

Intindem glazura pe tort, incepand din miloc.

Ornam dupa preferinte. Eu am facut niste moate de frisca si am imbracat marginea tortului in frisca batuta si apoi am acoperit cu ciocolata rasa.

Din pacate nu am poza cu sectiunea, dar va pot garanta ca a fost delicios :).

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si mousse de caise