Tort ,,8 Martie,,

de madi_marin in Torturi, 7 Mar 2011 | 6169 vizualizari

 

La multi ani tuturor bucatarashelor mele dragi! Va ofer in dar o felie de tort si o floare!

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 250 g nuci macinate
  • 1 pahar de zahar
  • 3 linguri cacao neagra
  • 1 pahar apa
  • 6 galbenusuri
  • 6 albusuri
  • 1 fiola esenta de rom
  • Crema :
  • 400 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 2 linguri cu cacao
  • 1 plic nes
  • 3 linguri lichior de ciocolata
  • 1 fiola esenta de rom
  • Ornat:
  • 200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ,,8 Martie,,:

Blat :

Intr-un vas se pun nucile macinate, zaharul, cacaoa, esenta si apa. Se pune amestecul la foc mic si se lasa sa dea cateva clocote ca la mamaliguta. Se da la racit. In amestecul racit se adauga pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare, apoi albusurile batute spuma tare, dar lasand sa se mai vada urmele lui albe, deci nu incorporate de tot. Se pune la copt in forma unsa si tapetata cu faina pentru 25-30 de minute. Pentru siguranta se face testul scobitorii. Se da la rece.

Crema:

Untul la temperatura camerei se mixeaza foarte bine cu zaharul pudra, cacaoa, nesul, esenta de rom si lichiorul crema de ciocolata.

Blatul racit se taie in doua si se umple cu trei sferturi de crema, cu restul de crema ungandu-se tortul.

Se orneaza cu frisca batuta spuma tare dupa imaginatie.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ,,8 Martie,," nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata decadent