Bine v-am gasit in noul an!!!! Sa aveti un An Nou plin de fericire!!!!!
Pentru blat, se incinge cuptorul la 180 grade. Se separa ouale. Se bat galbenusurile cu zahar, sare si 3 linguri de apa fierbinte. Se adauga albusurile batute, apoi faina amestecata cu praf de copt, cacaoa si scortisoara macinata. Se toarna intr-o forma (26 cm) unsa numai pe fund; se coace cca 35 minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Blatul se taie apoi pe trei nivele.
Pentru stelele de ciocolata, se topeste ciocolata amaruie in bain-marie si apoi se toarna pe o bucata de hartie de copt. Se niveleaza si se lasa sa se usuce.
Pentru crema, se dizolva mai intai praful de budinca in putin lapte. Se da in fiert restul de lapte cu 4 linguri de zahar. Se adauga compozitia de budinca si se da intr-un fiert. Se ia de pe foc si se acopera cu folie de aluminiu, ca sa nu se formeze pojghita deasupra. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se bate untul cu restul de zahar, pana ce nu se mai simt cristalele. Se inglobeaza budinca, lingura cu lingura, in compozitia de unt.
Nivelul inferior de blat se insiropeaza cu o lingura de rom si se unge cu o jumatate din cantitatea de gem. Se aseaza deasupra o treime din cantitatea de crema, apoi al doilea nivel de blat, care se insiropeaza si el cu o lingura de rom. Se unge cu restul de jeleu, apoi se aseaza o alta treime de crema. Se acopera cu nivelul superior de blat si se preseaza putin. Se da la frigider 60 minute.
Restul de crema se pastreaza tot la frigider. Tortul se unge cu o treime din cantitea de crema. Restul de crema se aseaza intr-un sprit. Tortul se pudreaza cu cacao. Se rade ciocolata si se presara pe marginea tortului.
Se plonjeaza o forma de stelute in apa fierbinte si se decupeaza stele din ciocolata racita. Formele mele fiind mai marisoare nu mi- au iesit stelute multe, plus ca mi s-au si rupt asa ca m-am multumit doar cu doua plus un clopotel. Se spriteaza pe tort rozete de crema si se aseaza stelutele si trebuiau jumatati de cirese, dar eu am folosit seminte de rodie.