Torshi Liteh

de Mitinita in Conserve, 10 Sep 2011 | 5435 vizualizari

 

Sper sa va starnesc interesul cu aceasta inedita reteta de muratura/conserva iraniana. o reteta pe care o fac de cativa ani,acum i-am reusit gustul care mi se potriveste mie cel mai bine.
Ierburile le-am crescut la mine pe balcon, lipseste din lista tarhonul fiindca nu am avut proaspat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 1 kg de vinete
  • 250 gr de ierburi proaspete: patrunjel,menta,coriandru,busuioc
  • otet din vin alb
  • sare,
  • piper  
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torshi Liteh:

 

Se coc vinetele pe aragaz sau afara.

Se curata de coaja si se lasa cateva ore la scurs.

Dupa ce s-au scurs se taie marunt ierburile spalate si uscate.

Vinetele se taie marunt sau se dau prin mixer,se amesteca cu o jumatate de cana de otet si se pun intr-o craticioara.

Se fierb vinetele cam 2-3 minute,se iau de pe foc si se amesteca impreuna cu ierburile,sarea si piperul.

Se amesteca bine si se pun in borcan

 

 

TIPS-URI

1

Eu le tin in frigider,nu fac mai mult de un kg,dar cred ca tine si pe raft deoarece au otet.E destul de picant,asa ca se poate face si din jumatate apa si jumatate otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Torshi Liteh" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghebe la borcane pentru iarna