Topchit ca la Moldova

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 4 Iun 2010 | 6104 vizualizari

 

.Până azi n-am pus nicio reţetă banală pe site(zic eu :d), însă ce mie-mi poate parea banal, pentru un începător poate fi chiar greu :)). Nu ştiu cum îi ziceţi voi, dar eu de când eram copil la mama (cănd eram flăcău la mama,tare bine mai era, aveam o gagică grasă ,care ma iubea ;))) ) sub denumirea asta ştiu acest amestec rapid, bun, sănatos, care nu îngraşă deloc =))).Ana cica-i omletă că are ouă multe =)))), dar dacă eu iarna n-am caş şi urdă, prospete, inseamnă că nu fac omletă?:))))))

 

INGREDIENTE

  • 4-5 ouă de casă (dacă nu aveţi , veniţi la soacra mea )
  • 200 gr caş
  • 200 gr urdă
  • 2 linguri unt
  • codiţe de ceapă verde
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Topchit ca la Moldova:

Ouăle se bat bine cu sare ( sper că nu vreţi cantităţi şi aici, gustaţi voi acolo  )
Într-o tigaie încinsă topiţi untul.  Adăugaţi ouăle bătute.
Caşul şi urda le tăiaţi cubuleţe şi le adăugaţi peste ouă.  Adăugaţi şi codiţele de ceapă tocate.
(ar fi trebuit să le călesc uşor la început dar am uitat)
Le lasaţi cam 2-3 minute apoi amestecaţi uşor fărmând cu furculiţa cuburile de brânză.
Mai lasaţi 2-3 minute ,învârtiţi uşor, iar cănd vedeţi caşul întinzîndu-se frumos în tigaie ,opriţi focul.
Serviţi cu mămăliguţă şi cârnăcior prăjit.
Nu are ea în tigaie un aspect comercial de nota 10, dar nici nu m-am straduit. E atât de bun încât e prea mult sa fie si frumos.:)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Topchit ca la Moldova" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Bucataras Medi 1

07.06.2010, 15:28

cand vin la suceava te rog asa ceva sa-mi faci..................bun,bun...............5 furcu..............

gaby_duceag 1

07.06.2010, 15:39

hai mai Medi ca pot si mai mult ) nu vrei sa te risti? ))))

Sylvia 1

07.06.2010, 15:41

Gaby te inteleg perfect si eu am 2 mofturosi clasici dar nu las dupa ei gatesc ce imi trece prin minte si ii pun sa guste macar, se lasa apoi cuceriti. Cu spalatul de dupa sa nu vb si eu as vrea sa sar de operatiune cu 100 la ora daca ar fi posibil, sa nu mai vb dupa o cina cu 6 persoane la masa cosmarul meu ....mereu imi pun dupa un pahar generos de vin sa ma incurajeze sa trec la treaba

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele fara carne la cuptor, cu sos de praz