Cam demult timp imi doream sa fac mancarea asta si tot amanam de pe o zi pe alta.Sotul meu e cam mofturos la mancare asa ca m-am decis sa-i fac o surpriza astazi.
Taiem feliile de ton in doua si le dam cu un pic de sare pe fiecare parte si lasam deoparte pentru ca sarea sa intre in peste.Curatam usturoiul,ceapa si ardeiul si feliem totul a la julien.Punem tigaia cu uleiul la incalzit.Adaugam usturoiul feliat si lasam sa se prajeasca un pic fara sa se arda dupa care retetam cu ceapa si cu ardeiul.Lasam vreo 2-3 minute la inabusit dupa care adaugam rosiile,zaharul,cubuletul de knor,sarea,rozmarinul,oregano,chimenul si apa.Lasam sa fiarba totul la foc lent pana cand scade apa si raman legumele cu un pic de sos gros.In ultimul moment se frige pestele in tigaie aproximati 3-4 minute,nu mai mult pentru ca tonul e foarte sec(eu am folosit plita electrica cu doua picaturi de ulei ca sa nu se lipeasca).Am pus in mijlocul farfuriei cateva linguri din sosul cu legume si deasupra tonul si am ornat cu o frunzulita de oregano