Tocmagei

de cismaru_nicoleta in Dulciuri, 26 Ian 2011 | 9258 vizualizari

 

Se fac foarte usor,sunt foarte ieftini si imi plac mult..Se mai numesc si "dulcele saracilor"...Reteta originala se face doar din faina,apa si zahar..Eu am imbunatatit-o un pic

 

INGREDIENTE

  • 200gr faina alba
  • 2 oua
  • 300ml apa plata
  • 150gr zahar
  • 2 esente de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocmagei:

Se pune apa la fiert.

Intr-un castronel se amesteca faina cu ouale si esenta pana se formeaza mici buretei(un pic mai duri decat galustele) si se aduga treptat in apa,framantati cu mana.

Apoi se face un rantaj din apa si faina si se adauga amestecand continuu,trebuie sa iasa ca o tocanita de gros.Se adauga zaharul si se lasa pe foc sa fiarba aprox 15 min..

Apoi sunt gata de servire,dar sunt mult mai buni reci,parca ar fi niste jeleuri de faina...Sunt foarte buni si foarte repede se prepara...

Cui i place gustul de zahar ars,poate sa puna prima data zaharul,apoi apa,apoi togmageii..Un deliciu...Puteti sa-i serviti si cu ciocolata,sau cum i plac sotului meu cu iaurtel de afine

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocmagei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

cismaru_nicoleta 1

27.01.2011, 15:45

Da sunt chiar buni fetelor si in lapte si in apa,merita incercati,va multumesc

mamaieelena 1

27.01.2011, 17:42

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 20:49

intersant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de Profiterol cu crema de vanilie si glazura de ciocolata