Coaste de porc si cartofi la cuptor

de nico15 in Porc, 24 Noi 2010 | 18909 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr de cartofi
  • 4-6 coaste de porc
  • 100 gr de parmezan
  • 2 crengute de rozmarin
  • sare,
  • piper,
  • ulei,
  • unt
  • Marinada pentru carne este formata din:
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingura de unt
  • 150 ml de vin alb demi-dulce
  • sare,
  • boia
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de porc si cartofi la cuptor:

Cartofii se spala se curata si se taie cu cubulete potrivite. Intr-o tava unsa cu unt se aseaza catofii si se presara rozmarinul peste ei, se sareaza si se da la cuptor la foc potrivit, se lasa 20-25 de minute si se-ncearca.

Coastele de porc se pun intr-o marinada formata din:
1 ceapa tocata marunt
3-4 catei de usturoi
1 lingura de unt
150 ml de vin alb demi-dulce
sare, boia

Se lasa aproximativ doua ore marinada la frigider, dupa care se scoate si se pot pune coastele pe gratar sau se pot pune in tigaie la prajit in ulei. Dupa care se scot si se pun pe servetele absorbante pentru a inlatura surplusul de grasime. Se-ncearca cartofii iar daca sunt facuti se poate pune cascaval sau parmezan si se mai da 10-15 minute la cuptor.

Dupa care se scot cartofii si se aranjeaza ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna
www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc si cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cotlet fraged de porc cu cartofi