Tochitura dacica adaptata

de alilianaa in Mancaruri cu carne, 23 Iun 2013 | 6694 vizualizari

 

...am spus adaptata pentru ca in loc de carne de porc am pus kaizer.:)

 

INGREDIENTE

  • 1kg de ficat pasare
  • 5 carnati afumati
  • 200 g kaizer
  • 300 g pasta tomate
  • 150 ml vin rosu demisec
  • 50 ml apa
  • 50 ml ulei
  • sare, piper dupa gust
  • o foaie de dafin
  • 3 graunti usturoi
  • marar verde tocat
  • 3 cepe rosii
  • o jumatate de morcov
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura dacica adaptata:

Ficatii de pasare se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata se pun in strecuratoare, se dau sub jet de apa , se tin la scurs.

Ceapa se curata, se spala , se toaca marunt. Morcovul se spala, se da pe razatoarea mica. Carnatii se portioneaza, la fel si kaizerul.

Intr-o tigaie se pune la incins cca 50 ml ulei. Cand este gata se pune  ceapa, morcovul, foaia de dafin.  Se lasa impreuna timp de 5 minute, dupa care se adauga carnatii si kaizerul. Dupa ce s-au calit putin, se pun ficatii. Se potriveste de sare, piper. Se pune 150 ml vin rosu demisec si 50 ml apa. Se lasa la fiarba.  Daca mai este nevoie se mai completeaza. La final se pune sosul de rosii ( pasta de rosii diluata in 3-4 linguri de apa).  Se amesteca bine. Se presara marar verde tocat. Se serveste cu mamaliguta si ceapa rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura dacica adaptata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura cu mamaliguta