Tochitura cu arome asiatice

de papabundetot in Porc, 24 Aug 2013 | 3432 vizualizari

 

Pentru cei care au mancat deja mancaruri facute de mine,sau pentru cei care gatesc dupa retetele mele,nu mai e cred o surpriza faptul ca pentru mine singurele reguli valabile in bucatarie sunt regulile mele in rest…:)

Am o imaginatie bogata cand vine voba de a combina arome si alimente si pentru ca planificasem o mamaliguta cu tochitura am zis sa nu fie ceva banal si obisnuit ci sa ii adaug o amprenta a mea si bine am facut pentru ca rezultatul final a fost deosebit de gustos.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 300 gr pulpa de porc
  • 4 felii bacon
  • carnat afumat
  • apa de flori de portocal
  • fulgi de ardei iute
  • curry,
  • sos soia
  • zahar
  • crema de otet balsamic
  • usturoi
  • malai,
  • ulei de masline,
  • unt pentru mamaliga
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura cu arome asiatice:

Am pus carnea la marinat in apa de flori de portocal,sos soia,crema de otet balsamic,fulgii de ardei,curry si am lasat-o asa cam o ora. Apoi am taiat baconul cubulete mici si l-am pus intr-o tigaie la foc cu putin ulei de susan si l-am prajit pana a devenit crocant,l-am scos apoi deoparte,am adaugat carnea de porc in tigaie,impreuna cu usturoiul si putin din marinata in care a stat si am lasat-o la foc mic la inceput pentru a se patrunde bine si pentru a se inmuia,am adaugat si zaharul,apoi  am dat focul mai tare pentru a capata si o culoare frumoasa si pentru a se carameliza putin.Spre final am adaugat si cateva felii de carnat afumat de casa care s-au prajit si ele cu carnea.

Intr-un ceaun am pus apa la foc impreuna cu 50 gr unt si o lingura de ulei de masline,si am facut o mamaliga pentru tochitura.

Am servit tochitura asiatica cu mamaliguta si mujdei de usturoi cu toppoing de bacon  ,aproape la fel cum o stiam doar ca,carnea astfel marinata a devenit chiar delicioasa ceea ce in viziunea mea  e greu sa spui asta despre o carne de porc…este doar parerea mea:)

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura cu arome asiatice" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

Denissa 1

24.08.2013, 21:49

Place, place

Merisor 1

24.08.2013, 22:14

Pfoaa, ce pofta mi-ai facut, mai ales cu mamaliguta aia!

alilianaa 1

24.08.2013, 22:29

arata de-ti vine sa o mananci

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tochitură din ficat şi inimă de porc & Mămăligă cu unt