Simplu gustos si sanatos, un pranz usor si de preparat si pentru stomac
Se portioneaza carnea si se spala bine, apoi se tamponeaza cu un prosop absorbant, pentru surplusul de apa. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca, apoi intr-o cratita punem uleiul, ceapa si ardeiul si lasam sa se caleasca putin. Adaugam boiaua si carnea, mai lasam putin carnea impreuna cu ceapa si ardeiul, apoi adaugam vinul si potrivim de sare si piper. Lasam sa fiarba la foc mic. Inainte de a se termina cu 10 minute oparim rosia, o decojim, o taiem cubulete si o adaugam la tocanita. Asezonam la final cu frunze patrunjel. Cartofii ii curatam, ii taiem cuburi mai maricele, potrivim de sare si-i punem la fiert.
La terminare strecuram si amestecam cu cubuletul de unt si asezonam cu patrunjel verde.
Pofta buna! Si sa va fie de folos.
1
La cartofi cand puneti la fiert puteti adauga si un catel de usturoi, le da o aroma deosebita