Tocăniţă de pui în sos delicios de legume şi bere

de Zamfira in Pui, 15 Sep 2013 | 14521 vizualizari

 

Va propun sa incercati aceasta reteta de tocanita de pui cu legume si sos de bere, va garantez, ca este un deliciu. Sosul atat de deosebit, o aroma puternica de legume, iar carnea in combinatie cu legumele si berea este exceptionala!!! Merita incercat! Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe dezosate
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • 7 catei de usturoi
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita de boia dulce sau picanta
  • 4 linguri ulei
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 pahar de bere blonda (300 ml)
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă de pui în sos delicios de legume şi bere:

Spalam carnea de pui, o stergem putin de apa, o saram si piperam.

Se mixeaza in robotul de bucatarie: ceapa, ardeiul kapia, ardeiul gras, rosia.

Calim pulpele de pui in ulei, 1-2 minute pe fiecare parte, apoi scoatem carnea pe o farfurie. In acelasi ulei calim cateva minute legumele tocate foarte marunt (ardeii si ceapa), apoi adaugam o lingurita de boia dulce sau picanta, usturoiul pisat si rosia tocata marunt. Adaugam un pahar de bere blonda (300 ml) si o lingurita de oregano. Lasam sa fiarba la foc potrivit 10 minute, fara capac (pentru a se evapora acoolul). Adaugam patrunjelul tocat marunt si sub capac mai fierbem tocanita 20 minute. Adaugam sare dupa gust. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de pui în sos delicios de legume şi bere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui sub capac de paine