Pieptul de puil il spalam si il taiem cubulete. Ceapa o spalam si o tocam. Morcovul il radem de coaja si il taiem rondele. Rosiile le decojim , apoi le taiem cubulete. Ardeiul il spalam, scoatem cotorul si semintele si il facem patratele. Cartofii ii radem de coaja sub robinetul de apa, apoi ii taiem rondele.
Intr-o cratita punem uleiul la incins. Adaugam puiul si il rumenim pe ambele parti, apoi punem partea alba de la ceapa. Acoperim cu apa si cand incepe sa fiarba adaugam morcovul, ardeiul, rosiile. Lasam sa fiarba circa 5 minute, apoi adaugam si partea verde de la ceapa. Lasam sa mai dea cateva clocote, iar la final condimentam cu sare si piper. Luam cratita de pe foc si adaugam patrunjelul verde tocat.
Aceasta tocanita o rasturnam intr-un vas de ceramica, in cazul meu in vasul Pyroflam am pus. Deasupra asezam feliile de cartofi si presaram peste ei sare, boia de ardei si patrunjel uscat. Dam vasul acoperit in cuptor si il aprindem. Lasam vasul cam 1 ora la cuptor.
Cand este gata, scoatem vasul si lasam sa se racoreasca tocanita, apoi putem servi.