Tocăniţă de pui cu găluşte şi mazăre

de botcrina in Pui, 21 Iul 2012 | 3576 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe mari de pui
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras verde
  • 1 jumătate de ardei roşu
  • 1 ceapă medie
  • 1 roşie
  • 4 ouă
  • 300 g făină
  • 100 g griş
  • puţină apă
  • sare, piper după gust
  • tarhon după gust
  • putin ulei
  • 100 ml bulion
  • un pumn de mazăre
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă de pui cu găluşte şi mazăre:

Pentru tocăniţă tăiem toate legumele cubuleţe, după care le sotăm în ulei incins.

Punem carnea tăiată cubuleţe peste legume şi lăsăm să se prăjească puţin, după care stingem cu apă şi lăsăm să fiarbă. Potrivim cu condimente după gust.

Când carnea este aproape fiartă punem bulionul şi mai completăm cu apă dacă este nevoie.

Pregătim găluştele din ouă, puţină apă, făină şi griş. Când sunt gata adăugăm puţin ulei ca sa nu se lipească şi puţină sare.

Punem apă la fiert, iar când fierbe facem găluştele.

Scoatem găluştele într-o strecurătoare şi le spălăm cu apă rece, după care lăsăm să se scurgă bine.

În apa în care am fiert găluştele, fierbem şi mazărea.

Stoarcem mazărea şi o spălăm cu apă rece, pentru că astfel îşi păstrează culoarea.

La final punem peste sosul cu carne, găluştele şi mazărea, după care amestecăm bine dar cu grijă să nu rupem găluştele.

Poftă bună !!!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de pui cu găluşte şi mazăre" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripioare de pui picante cu dovlecel