Pentru tocăniţă tăiem toate legumele cubuleţe, după care le sotăm în ulei incins.
Punem carnea tăiată cubuleţe peste legume şi lăsăm să se prăjească puţin, după care stingem cu apă şi lăsăm să fiarbă. Potrivim cu condimente după gust.
Când carnea este aproape fiartă punem bulionul şi mai completăm cu apă dacă este nevoie.
Pregătim găluştele din ouă, puţină apă, făină şi griş. Când sunt gata adăugăm puţin ulei ca sa nu se lipească şi puţină sare.
Punem apă la fiert, iar când fierbe facem găluştele.
Scoatem găluştele într-o strecurătoare şi le spălăm cu apă rece, după care lăsăm să se scurgă bine.
În apa în care am fiert găluştele, fierbem şi mazărea.
Stoarcem mazărea şi o spălăm cu apă rece, pentru că astfel îşi păstrează culoarea.
La final punem peste sosul cu carne, găluştele şi mazărea, după care amestecăm bine dar cu grijă să nu rupem găluştele.
Poftă bună !!!