Tocanita de pui cu ciuperci

de marinicayou10 in Pui, 22 Feb 2012 | 5126 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui
  • 2 ardei grasi rosii
  • 3 cepe mari
  • 500-600 gr ciuperci proaspete
  • un pahar smantana grasa de la Danone
  • putin ulei
  • sare
  • piper
  • o lingurita cimbru
  • o lingurita busuioc
  • 2 catei de usturoi
  • putin marar sau partunjel tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu ciuperci:

Asa..acum trecem la treaba :) Pieptul de pui il taiem fasii lungi. Ceapa julienne, ardeiul tot ceva fasii ..le vedeti in poze. Nu trebuiesc tocate marunt. Ciupercutele le taiem felii.

Acum, punem putin ulei in cratita, adaugam ceapa, dupa 10 minute adaugam si ardeiul, calim putin, adaugam puiul si calim bine pana isi schimba culoarea. Adaugam ciupercile si amestecam odata, apoi lasam sa fiarba. Nu adaugam apa pt ca ciupercile vor lasa propria apa in care vor fierbe legulmele si puiul. La sfarsit adaugam sare, piper, cimbru, busuioc dupa gust toate. 2 catei de usturoi tocati marunt si smatana. Amestecam bine toate si oprim focul. Adaugam marar sau patrunjel.

Se poate servi foarte bine cu mamaliguta sau paine :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci cu piept de pui