Sincer e prima data cand pregatesc carne de mistret,a fost foarte gustoasa.Aveam asa o retinere cand ziceam "MISTRET"dar acum sigur voi mai incerca
Se taie carnea cubulete dupa care se lasa la marinat 24 ore.
Marinata:
Se taie ceapa pestisori,morcovul rondele si telina bucatele. Se pun toate zarzavaturile taiate cu carne , vinu,apa, sarea ,apa si patrunjel verde la macerat 24 ore la rece.
Dupa 24 ore se scoate carne de la macerat si se trece prin jetul de apa rece, la fel si legumele se pun intr-o strecutaroare si se trec prin apa rece.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei dupa care se pune ardeiul taiat cubulete se mai caleste putin apoi se pun zarzavaturile scurse de apa si carnea taiata bucatele, se mai calesc putin dupa care se pune apa si foile de dafin si se lasa sa fiarba la foc potrivit 1 ora si jumatate cu capac la foc potrivit.
Se condimenteaza cu sare si piper daca mai e nevoie
Se serveste cu patrunje verde ,mamaliguta sau piure de cartofi.