Ciuperci umplute, in sos dulce-picant

de Merisor in Mancaruri cu carne, 8 Oct 2013 | 27218 vizualizari

 

Au iesit asa de bune ca s-au mancat imediat ce le-am scos din cuptor!

 

INGREDIENTE

  • 7 ciuperci mari
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 gogosar
  • 1 capatana usturoi
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura faina
  • 500 gr carne tocata
  • 30 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • 200 ml apa
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute, in sos dulce-picant:

Ciupercile mele au fost mari, asa ca la o portie am pus doua ciuperci (eu am mancat una).

Curatam ciupercile de pelicula de deasupra, rupem coditele, le spalam si le lasam la scurs.

Curatam si spalam legumele si le tocam solzisori.

Punem uleiul la incins si adaugam legumele tocate si putina sare.

Tocam si coditele ciupercilor si le adaugam peste legume. Picuram din cand in cand apa si amestecam sa nu se lipeasca.

Cand incep sa se patrunda legumele, adaugam carnea tocata, condimente si amestecam continuu pana se formeaza suc de la carne, apoi lasam sa fiarba la foc incet 10 minute.

Punem amestecul de legume si carne intr-o sita si il lasam asa la scurs pana aproape se raceste, apoi tocam putin patrunjel si il amestecam in compozitie.

Umplem ciupercile si le asezam intr-un vas termorezistent.

Compozitia care ramane o amestecam cu zeama scursa  si o punem peste ciuperci.

Dam vasul la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.

Curatam usturoiul, il presam si il amestecam cu pasta de rosii si 2 linguri de apa.

Adaugam zaharul si piper si turnam totul peste ciuperci.

Dam din nou vasul la cuptor pentru 10 minute.

Diluam faina in 100 ml apa si o amestecam usor in sosul de la ciuperci. Mai lasam 10 minute la cuptor apoi stingem focul si presaram patrunjel verde tocat.

 

TIPS-URI

1

Zaharul este optional, pentru cine doreste sosul mai dulce.

2

Faina se poate inlocui cu un cartof dat pe razatoare si adaugat cu 15 minute inainte de stingerea cuptorului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute, in sos dulce-picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc cu legume la cuptor