O mancare gustoasa si servita cu mamaliga si o salata usor picanta ... un deliciu!
Se curata pipotele si inimile si se spala bine. Apoi se oparesc pentru 3 minute in apa clocotita.
Se curata ceapa si se taie marunt. Se pune uleiul in vasul aparatului slow cooker Crock Pot, se adauga ceapa, pasta de ardei si boiaua. Se amesteca. Se pun pipotele, se pune si sare apoi totul se amesteca. Se toarna apa cat sa traca peste pipote.
Se seteaza aparatul pe functia High pentru 3 ore. Dupa ce s-a terminat programul, se rastoarna intr-o cratita si se pune pe foc mic.
Se prepara ingrosala din faina dizolvata in lapte si se toarna usor peste tocanita, timp in care se amesteca pentru a nu face cocoloase. Se lasa sa dea cateva clocote pentru a se ingrosa usor sosul apoi se adauga smantana. Se mai lasa putin, se mai adauga sare si piper dupa gust, daca este nevoie.
Se prepara mamaliga si se serveste impreuna cu tocanita, alaturi de muratura preferata.
Pofta buna!
1
Daca nu se ingroasa, se mai adauga putina ingrosala.
2
Pasta de ardei este foarte sarata, se mai adauga ulterior sare doar daca este nevoie.