Ciupercile se curata si se pun la fiert in apa rece cu sare ,dupa ce au fiert se lasa la scurs de apa .
Ceapa se curata si se toaca marunt si se pune intr-o cratita la calit,impreuna cu capatana de usturoi tocat marunt.
Se caleste la foc mic.Intre timp taiem ardeii fidelute( daca sunt copti ,rupti cu mana) si se pun peste ceapa.Dovleceii curatati si taiati cubulete,vanata la fel si pus in cratita peste celelalte legume
Asezonam cu sare,piper,cimbru.si 3 linguri de bulion sau suc rosii (1 cescuta mica de cafea) si lasam la fiert la foc mic, acoperit cu o jumatate de cana de apa.
Din cand in cand mai trebuie sa mestecam in tocanita pentru a nu se prinde de cratita.
Cand mai scade din apa care am pus-o adaugam 200 mi de vin alb si lasam sa scada.
Este buna calda cat si rece.
Pofta buna!