Tocanita de ceapa

de burdulea56 in Mancaruri de post, 10 Oct 2010 | 6523 vizualizari

 

Bunica a fost cea care mi-a lasat reteta. Nu e o mancare deosebita, insa, ea o gatea cand culegea ceapa, ca omagiu pt recolta si inca de vreo 2-3 ori in post. Este o mancare destul de satioasa, usor si rapid de gatit. Mie personal imi place, o mananc cu mare pofta.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cepe
  • 2-3 rosii
  • 1 ardei gras mic
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 150 ml ulei.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ceapa:

Ceapa se curata, se spala, se taie pestisori. Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa, rosiile taiate felii subtiri, ardeiul taiat bucatele (se curata de samburi). Se fierbe tocana la foc mic, se potriveste de sare si piper, cand ceapa s-a inmuiat se stinge focul, se presara verdeata. Se serveste cu mamaliga si sfecla rosie, sau castraveti murati la soare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Portofele cu varza calita