O tocanita de cartofi gustoasa :)
Mai intai taiem bucati puiul.Il saplam si il punem la prajit cu un pic de ulei.dupa ce il rumenim il scoatem si-l punem intr-o tigaie.In tigaia in care am prajit puiul ,punem ceapa si ardeiul taiat marunt.Calim un pic si adaugam suc de rosii facut din rosiile proaspete sau suc de rosii.
Mai tinem pe foc pana se ingroasa .
Curatam cartofii,ii spalam,si-i taiem bucati mari.
Intre timp am pus puiul la fiert cam 30 minute,dupa care am adaugat cartofii.
Dupa inca 30 minute adaugam ceapa cu sosul de rosii.Lasam la fiert pana cartofii sunt aproape gata.
Adugam sarea.
Daca tigaia se poate baga la cuptor,mai lasam la cuptor pana se rumenesc cartofii.Eu a trebuit sa-i transfer intr-o alta tigaie si sa-i pun la cuptor.
Dupa ce sunt gata,se scot din cutor,se adauga piperul si patrunjelul.
Eu am servit -o cu ardei copti..
Pofta buna!!!
1
am fiert mai mult puiul ca era de curte,puii cumparati se fierb mai repede,de obicei ii pun odata cu cartofii