Tocanita cu vita

de Mitinita in Vita, 29 Noi 2010 | 8609 vizualizari

 

Nimic nu se compara cu tocanita de vita!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne de vita
  • 1 ceapa mare,taiata cubulete
  • 2 tulpini de telina,cu tot cu frunze,taiate
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 cutie de rosii
  • 6 cani de supa de vita sau apa+cub de vita
  • 1/2 cana de patrunjel,taiat marunt
  • 4 foi de dafin
  • 1 kg de cartofi,curatati si taiati cuburi mai mari
  • 1 cana de morcovi,taiati
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu vita:

Se prajeste putin carnea,pana s-a rumenit pe toate partile.Se face asta pentru a retine sucurile din carne si a o face mai frageda.Carnea se prajeste in tigaie,dar nu se suprapun bucatile,intrucat nu se vor mai praji ci se vor gati la abur. Se scoate carnea si se prajeste ceapa cu telina si apoi se adauga usturoiul.Adauga patrunjelul,foile de dafin,rosiile,carnea si supa sau apa. Se da la fiert si dupa ce a inceput sa clocoteasca,se da la foc mic. Se fierbe doua ore sau pana cand e fiarta carnea.

Se adauga morcovii si carnea si se mai fierb inca 30 de minute sau pana cand sunt fierte legumele. Se sareaza dupa gust. Daca il vrei mai gros se poate adauga amidon amestecat cu apa.Se pot adauga si mai multe legume.

Eu o fac la oala cu presiune si intr-o ora e gata tocanita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tagliata di manzo con salsa di panna