Tocanita cu ceapa verde si pulpe de pui

de Cris2711 in Pui, 1 Oct 2013 | 5181 vizualizari

 

Mi-a facut cineva;)pofta de ceapa verde astazi,si am hotarat sa fac tocanita,asa pe gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 4-5 rosii medii
  • boia
  • sare
  • piper
  • pasta de tomate
  • 5-6 cani cu apa
  • ierburi Provence
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura de smantana groasa
  • patrunjel verde
  • Pentru Zdrente:
  • 2 oua
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura gris
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu ceapa verde si pulpe de pui:

Ceapa verde se curata,spala si se taie rondele.

Rosiile se spala si taie cubulete.

Intr-o cratita se incinge uleiul de masline.

Ceapa si rosiile se calesc in uleiul de masline.

Cand sunt calite se adauga pasta de tomate,dupa gust,boia ,sare si piper.

Se adauga si 5-6 cani cu apa.

Apoi se adauga pulpele de pui.

Se lasa la fiert.

Cand sunt pulpele fierte ,se adauga si ierburile Provence,care va plac.

Zdrentele se fac intr-un catronel din 2 oua,faina,gris,sare si piper si se pun cu lingura in tocanita.

Se mai lasa 10 minute la foc mediu.

Cand este gata se serveste calda si cu patrunjel verde deasupra.

TIPS-URI

1

Ierburi Provence-dupa gust

2

Zdrentele-nu le-am numit galuste ca eu le-am maruntit in tocanita,asa imi plac.

3

Smantana groasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu ceapa verde si pulpe de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu ceapa, usturoi si mamaliga