Tocana de legume

de gaby_duceag in Conserve, 14 Oct 2009 | 12268 vizualizari

 

Un aperitiv bunut,pastrat in camara pt zilele luuungi ale postului Craciunului si..nu numai;)

 

INGREDIENTE

  • 2kg ceapa
  • 1kg morocov
  • 2,5 kg capia
  • 2,5 kg gogosar
  • 1kg rosii
  • 12 linguri orez
  • sare,
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • putin busuioc,
  • miere(2linguri)
  • 2-3linguri de bulion
  • 4-500ml ulei(eu am pus de masline,dar merge ulei de floarea soarelui)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume:

Am tocat ceapa(am lasat-o peste noapte in apa rece,si la curatare n-am risipit nicio lacrimuta:))) si morcovul(de fapt robotul a tocat.....nu eu:d)


Le-am pus in uleiul incalzit pt 5 minute,apoi am adaugat  restul legumelor,toate curatate, tocate bine(rosiile curatate de coaja)
Am fiert-o aprox  5 ore-cam mult,nu?:))) iar in ultimele 2 ore am amestecat cam des, nu voiam sa afum "lucrarea"mea)
Am condimentat
Orezul l-am "umflat"in 36 linguri de apa, l-am pus la foc mic, am lasat sa scada apa si l-am pus in tocana in ultimele 15 min.

Am turnat fierbinte in borcane, am capsat si-am bagat borcanele la cuptor pt aprox 30min

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

Bucataras 1

16.10.2009, 08:20

Pai, ne stringem intr-un loc pe site si se lasa cu poante, melodii preferate, amitiri, etc ... Referitor la retete. Daca e preparata de tine poti s-o postezi si sa scrii ca te-ai inspirat in prepararea ei de pe siteul x.

gaby_duceag 1

16.10.2009, 09:44

multumesc Bucataras.m-am executat

babi5 1

27.09.2013, 20:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasta de gogosari si ardei capia