Toba de porc

de Andra_Constantinescu in Mezel de casa, 21 Dec 2015 | 10370 vizualizari

 

Pentru toti iubitorii de mezeluri de casa: va invit sa salivati :D

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de capatana de porc cu masa de 3,3 kg (carne grasa, carne slaba, ureche, falca);
  • apa;
  • sare;
  • piper negru macinat;
  • un mat gros de porc.
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de porc:

Se elimina grasimea de pe capatana, apoi aceasta din urma se spala, se taie in 2-3 bucati mari si se fierbe in apa cu sare intr-o oala sub presiune, circa o ora sau pana cand carnea cade de pe oase.

Daca folositi oala sub presiune, dupa timpul de fierbere, oala se ia de pe foc si se asteapta circa 20 de minute pentru a se racori. Se apasa pe butonul de depresurizare si daca nu mai iese abur, atunci se poate deschide capacul oalei in siguranta.

Se scoate capatana pe o tava, apoi se elimina oasele, ochiul, gingiile si dintii, iar carnea ramasa se taie fasii. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si se amesteca.

Se verifica matul, sufland pe el, ca nu cumva sa fie spart. Se umple cu carnea (lejer, pentru a nu se sparge), apoi se leaga cu ata la ambele capete.

Toba se pune la fiert, la foc mic, in apa cu sare, circa 30-40 de minute, si se inteapa din cand in cand cu un ac pentru a nu se sparge matul. Dupa ce s-a fiert, se scoate din apa si se lasa la uscat, presata intre doua tocatoare, cu o greutate deasupra. Se serveste a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Optional, in apa in care fierbeti carnea, se pot pune 1-2 foi de dafin.

2

Daca va place, puteti pune si usturoi pisat in carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic - Gustoasă și hrănitoare

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov - Rețeta rapidă și sănătoasă

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cighiri din organe de porc