S-a racit timpul si ne putem permite putina grasime...ca sa nu mai spun ca se apropie si Craciunul.
Rinichii se taie longitudinal si se pun in apa cu otet timp de 1 ora.
Se spala organele si se pun la fiert. In apa se pune; sare, foaie de dafin, piper boabe (cateva). In timpul fiertului se indeparteaza spuma. Cand totul este fiert se lasa sa se raceasca putin, apoi se taie in cuburi mici, ciolanul se desoseaza ,se sareaza, pipereaza dupa gust , se adauga cimbru si usturoiul pisat. Se amesteca totul bine , punandu-se si putin din zeama in care au fiert.
Se umple stomacul de porc sau matele groase, se leaga la capete sau se coase si se pun la fiert. In apa se pun : boabe de piper, sare,doaie de dafin.
Se fierbe timp de15-20 de minute. Se scoate din vas, se lasa sa se raceasca putin .Cand este inca putin calda se pune intre doua funduri de lemn, iar deasupra se pune o greutate , pentru a se presa.
1
Inainte de a le pune la fiert si in timpul fiertului se inteapa cu o andrea pentru a nu plesni.
2
Eu o pun in matele groase pentru ca se taie mai bine.
3
Cand se face cantitate mare se pun si urechi de porc, gusa de la capatana (dar iese mai grasa)