Se curata soriciul si rasolul bine, dupa care se trece prin flacara, spalandu-se din nou. Toate se pun la fiert in apa in care am pus: foi de dafin, sare, piper. Se lasa la fiert pana observam ca sunt fierte, soriciu si ficatul se fierb mai repede, pe masura ce sunt fierte se scot si se lasa la racit intr-un alt vas. Dupa ce au fiert, se lasa un pic la racit si vom trece la taierea carnurilor in cubulete mai mici pentru a putea umple burta.
Se umple burta si se va pune si lichidul in care au fiert carnurile, dupa care se va coase burta, se aranjeaza si se mai pune la fiert, aproximativ 30-35 de minute, dupa care se scoate si se va aseza intre doua blaturi de lemn peste care se pun greutati pentru a se presa si a nu ramane aer inauntru. Se va tine intr-un loc racoros.
Pofta Buna
1
La inceput cruda carnea cantarea 3.450 kg, dupa ce au fost fierte organele si carnea, cantarea 2.5 kg, iar la final dupa a doua fierbere(burta umpluta cu carnea si organele) a cantarit 1.800 kg .