Tiramisu reţetă originala, cu rom
Tiramisu reţetă originala, cu rom
Pregatire crema: Se iau ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma (cu mixerul) si se pun la frigider. Galbenusurile se bat impreuna cu cele 120 gr. de zahar pana iese o crema si se pun de asemenea la frigider. Intr-un bol de plastic punem branza mascarpone si o batem timp de 2-3 minute cu telul. Luam crema de galbenusuri si o punem peste mascarpone amestecand-o usor cu o lingura pana se omogenizeaza, apoi adaugam si spuma de albusuri la fel, amestecand pana devine o crema omogena. Se da la frigider.
Se pune apa la fiert cam 500 ml si se adauga 3-4 lingurite cafea sau mai multe in functie de cat de tare doriti sa fie .O indulcim cu 2 linguri de zahar. Dupa ce este gata, cafeaua se lasa la racit si se aduga romul.
Cand cafeaua este rece se pune intr-un bol suficient de mare incat sa se poata introduce piscoturile. Se ia un platou sau o farfurie suport. Piscoturile se introduc in cafea timp de o secunda fiecare si se aseaza in randuri pe toata suprafata platoului sau a farfuriei suport. Se ia crema si cu o lingura se pune un strat subtire acoperind in intregime piscoturile. Peste crema adaugam inca un strat de piscoturi in sens invers, inmuiate in cafea fiecare in parte timp de o secunda dupa care inca un strat de crema putin mai groasa decat prima. Se pune cacaoa intr-o strecuratoare si se presara peste tiramisu (vezi foto). Se pune la frigider cam o ora doua dupa care se poate servi. Daca va mai raman piscoturi si crema faceti aceeasi operatiune pe un alt platou.