Tiramisu reţetă originală
Anul acesta cand eram inca in vizita in italia , pe la inceputul lui ianuarie mi-a ramas foarte multi cozonacei adica panettone cum se numesc cozonacii in Italia , si am decis sa fac un tiramisu cu panettone.
Tiramisu reţetă originală
Separam albusurile de galbenus si le batem spuma cu un varf de sare si il dam la rece .
Intr-un vas adaugam galbenusurile si zaharul pudra si amestecam pana obtinem o crema .
Peste aceasta crema adaugam mascarponele si continuam sa amestecam cu mixerul pana cand acesta se integreaza bine in crema.
Aceasta crema o adaugam peste albusurile batut spuma si amestecam de sus in jos. NU ESTE RECOMANDAT MIXERUL.
Am taiat panetonele felii dupa care le-am stropit cu cafeaua unde am adaugat cele 3 lingurite de amareto .
Le asez in tava si incep sa fac un strat de panettone dupa care un strat de mascarpone si continui pana cand am terminat crema si panettonele .
Mie mi-au iesit doar doua straturi de panettone si doua de mascarpone deoarece panettonele era inceput.
Pe ultimul strat unde este crema cu o sita cernem cacaoa amara si dam la frigider peste noapte sau cel putin cateva ore.
Ce sa zic, mie mi-a placut, !!
Sa aveti pofta !
1
Cafeaua trebuie sa fie tare si neindulcita neaparat rece si amestecata cu lichiorul amareto