Briose cu visine si nuci

de papabundetot in Prajituri, 17 Noi 2013 | 8071 vizualizari

 

Pentru ca le iubesc foarte tare si tot nu am mai facut de ceva vreme,astazi…am revenit la briose,de data asta ceva improvizat cu visine din visinata si nuci,insa deloc de neglijat pentru ca a fost o combinatie extrem de reusita care cu siguranta trebuie repetata si cu alte ocazii.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 4 oua
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte condensat
  • 350 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri praf de copt
  • nuci,visine din visinata tocate marunt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu visine si nuci:

De obicei atunci cand fac briose,amestec toate ingredientele uscate si separat cele umede si apoi intre ele.

De data asta am vrut sa vad cum e si alt fel…asa ca am separat galbenusul de albus,albusul l-am batut usor spuma insa nu foarte tare,galbenusul l-am frecat cu zahar,am adaugat apoi uleiul,laptele condensat,faina si praful de copt,am amestecat bine si la urma am incorporat cu grija si albusul batut spuma.

Am adaugat apoi visinile tocate marunt si o mana de nuci,am pus aluatul in forme si l-am dat la cuptor pana cand s-au copt complet.

Desi mai uscate ca si textura fata de alte prajituri,mie imi plac tare mult briosele si le fac mereu cu mare drag.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu visine si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Briose umplute si glazurate