Tiramisu reţetă originală
Am ales sa prepar ceva rapid si destul de caloric :D ..
Tiramisu reţetă originală
Punem o oala cu apa pe aragaz,intr-un vas punem ouale (cat mai proaspete posibil) si zaharul si incepem sa le mixam ,cand apa se incalzeste punem vasul pe oala si continuam sa le mixam pentru cel putin 10 minute pe baie de aburi.
Intr-un alt vas punem mascarponele si amestecam pana devine cremos ,adaugam frisca lichida si mixam in continuare ,intre timp adaugam si crema de ou in compozitie. Crema obtinuta o impartim in doua, o parte o punem la rece pana la momentul folosirii,iar cealalta parte o amestecam cu crema de ciocolata.
Intr-o tava(sau puteti folosi ce doriti) incepem sa forma un strat de piscoturi inmuiate in cafea punem si crema alba dupa care un alt strat de piscoturi si incheiem cu crema de ciocolata.
Puteti decora cu frisca si ciocolata.Se lasa la rece cel putin cateva ore(2-4 ore) .Pofta buna!!
1
Se poate face si in cupe ,pahare etc.
2
Eu l-a facut sub forma de tort.
3
Puteti folosi si lichior de ciocolata sau cafea .