Tiramisu reţetă originală cu capsuni

de Criss in Prajituri, 22 Apr 2016 | 11664 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
(Pentru ca atunci cand am postat aceasta reteta am fost cascata sau prea adormita :D din greseala am postat-o la articole si Bucatarasul Sef m-a atentionat si m-a rugat sa o postez din nou, iata ca acum m-am conformat.) Din nou tiramisu, pentru ca dupa cum spuneam intr-o postare anterioara, este un desert foarte simplu si rapid. Pentru ca lui Alex nu ii place varianta clasica de tiramisu (din cauza cafelei), de aceasta data am facut un tiramisu cu capsuni. Pentru ca zilele trecute am facut curatenie prin congelator si am gasit o punga cu capsuni, am folosit capsunele congelate pentru a face un sos pentru insiropat piscoturile. A iesit un desert delicios, Alex chiar mi-a zis sa nu mai fac niciodata tiramisu cu cafea ci doar cu capsuni. :)

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • Ingrediente:
  • -1 pachet mic de piscoturi (cel cu doua pungi de piscoturi)
  • -250 g mascarpone
  • -200 ml frisca lichida Pilos
  • -2 linguri zahar pudra
  • -250 g capsuni proaspete
  • Sos de capsuni:
  • -400 g capsuni congelate
  • -2 linguri zahar
  • -50 ml apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală cu capsuni:

Tiramisu reţetă originală

Mai intai se pregateste sosul pentru insiropat piscoturile. Capsunele congelate (puteti folosi desigur si capsuni proaspete) se pun intr-o cratita impreuza cu zaharul si apa, pana cand se inmoaie, apoi cu blenderul vertical se mixeaza pana rezulta un sos nu foarte gros. Jumatate din cantitatea de piscoturi se trece prin sirop apoi se aseaza unul langa altul intr-o tava (aproximativ 15/25), apoi se mai pun deasupra doua  linguri din sosul de capsuni.  Pentru crema se mixeaza crema mascarpone cu zaharul pudra si esenta de vanilie si se adauga frisca batuta spuma. Se omogenizeaza, apoi se pune jumatate din crema peste piscoturi. Peste crema se pune al doilea rand de piscoturi insiropate cu sos de capsuni apoi restul de crema. Se pudreaza cu putina cacao si se orneaza cu capsuni proaspete. Inainte de servire, ideal e sa stea minim 2 ore in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Criss 1

24.04.2016, 06:32

Multumesc mult.

Gherca Daniela 1

24.04.2016, 15:21

delicios si cu fructe de sezon!

CameliaR 1

12.05.2016, 11:53

Ce minunatie! La favorite!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu cu capsuni, un desert gustos si aromat