Tiramisu cu capsuni, un desert gustos si aromat

de Rocsi in Prajituri, 27 Apr 2024 | 1850 vizualizari

 

Ce poate fi mai minunat intr-o zi de week-end, decat sa savurezi o felie de tiramisu cu capsuni? A iesit minunat, desi banuiam ca va fi delicios, dar parca prea a iesit perfect! Niste capsuni dulci si pline de aroma il face sa iese ca la carte. Eu am folosit indulcitor pudra la crema si la sirop, daca coceam si piscoturile, aveam un desert 100% fara zahar. Daca va doriti un desert fara zahar, atunci faceti piscoturile acasa. Am taiat o felie groasa sa o savurez impreuna cu sotul, dar ne-am "certat" pe ea, asa ca am mai taiat o bucatica ca sa imi fac placerea. Imi pare rau ca nu am pus putin amaretto in sirop, dar data viitoare! Grozav, grozav si de incercat! 
Pentru Tiramisu cu capsuni, un desert gustos si aromat ai nevoie de urmatoarele ingrediente: piscoturi, oua, indulcitor, mascarpone, frisca, capsuni.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Tiramisu cu capsuni, un desert gustos si aromat
  • Pentru crema:
    • 4 galbenusuri
    • 150 gr indulcitor pudra (sau zahar pudra)
    • 700 gr mascarpone
    • 150 ml smantana pentru frisca
    • vanilie
    • 5 capsuni mari
    Pentru siropul de capsuni:
    • 300 gr capsuni
    • 100 ml apa
    • 2 linguri indulcitor pudra (sau 2 linguri zahar pudra)
    • coaja rasa de la o lamaie
    In plus:
    • 3 tiple de piscoturi
    • capsuni pentru decor
    • menta pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu capsuni, un desert gustos si aromat:

Cum se prepara Tiramisu cu capsuni, un desert gustos si aromat

Mai intai pregatiti siropul: Capsunile spalate, le taiati cozile. Le puneti in blender cu apa, indulcitorul si le pasati. Turnati totul intr-o cratita, puneti pe foc si dati un clocot. Luati siropul de pe foc, adaugati coaja rasa de lamaie si lasati sa se raceasca.

Crema: Intr-un bol de inox amestecati galbenusurile cu indulcitorul pudra. Transferati bolul pe baie de aburi, amestecati continuu pentru 4-5 minute, nu mai mult, ca este posibil sa se recristalizeze indulcitorul. Dupa acest timp, dati crema de galbenusuri deoparte, o acoperiti cu folie, o lasati sa se raceasca. Mixati smantana rece pentru frisca, pana devine spumoasa. Crema de galbenusuri rece o mixati putin, adaugati vanilia, mascarponele si mixati bine. Adaugati frisca batuta si invariti usor cu o paleta de silicon. Cele 5 capsuni mari spalate si curatate de codite, le taiati cubulete mici.

Tapetati o tava potrivita de chec (mai inalta de preferat) cu folie alimentara, dar lasati mai mare folia, sa puteti inveli desertul. Puneti 2 linguri pline cu crema, o nivelati. Treceti piscoturi prin sirop de capsuni (nu le tineti mult timp, la mine cred ca au fost putin cam insiropate), le asezati unul langa altul peste crema. Puneti jumatate din crema, o nivelati, presarati jumatate din cubuletele de capsuni si le apasati usor cu degetele. Asezati iar un strat de piscoturi insiropate, crema si restul de capsuni taiate pe care le apasati usor. La final puneti iar piscoturi insiropate si le apasati usor. Luati folia de pe margini si o aduceti deasupra, sa acoperiti tiramisu in totalitate. Il dati la rece peste noapte.

A doua zi il rasturnati cu grija pe un platou. Il decorati cu bucati de capsuni si frunze de menta. Serviti imediat o felie generoasa, ca sa va rasfatati cu adevarat! 

Poti pregati acest desert celebru si in varianta de Rulada Tiramisu sau de Tort Tiramisu, o alegere excelenta pentru a impresiona musafirii. Tiramisu cu piure de zmeura este o alta varianta gustoasa pe care merita sa o incerci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu capsuni, un desert gustos si aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (7)

RODIMUR 1

28.04.2024, 09:23

Excelent!

Rocsi 1

28.04.2024, 19:04

Va multumesc foarte mult!

oanapl 1

28.04.2024, 20:50

Ce bunătate! Îmi plouă în gură!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu (reteta originala)