Tiramisu reteta (fara oua)

de Ancutsa in Prajituri, 14 Dec 2016 | 4182 vizualizari

 

Zilele trecute, am pregatit prajitura Tiramisu, in varianta fara oua, usoara si gustoasa, decorata cu cacao, stafide, fulgi de ciocolata, fulgi de cuvertura de lapte si coaja de portocala.

 

INGREDIENTE

  • 400 g piscoturi
  • 250 g crema mascarpone
  • 250 g frisca lichida
  • 1 lingurita cafea
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingurita zahar vanilat Bourbon
  • 400 ml cafea neindulcita si racita
  • coaja rasa de portocala
  • pentru ornat:
  • Cacao
  • cuvertura de lapte
  • ciocolata neagra
  • stafide
Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta (fara oua):

Tiramisu reţetă originală

Se prepara cafeaua si se lasa la racit.

Se bate frisca lichida (eu am avut Meggle “crème patisserie”) cu mixerul pana devine cremoasa, dar nu tare ca si consistenta. Se adauga si crema mascarpone, o lingurita de cafea, zaharul, zaharul vanilat, zaharul Bourbon si se amesteca bine.

Se inmoaie piscoturile in cafea, insa nu le lasati mult, ci doar le scufundati si le si scoateti pentru a nu se sfarama.

 Intr-o tava de cozonac, se asaza pe folie de plastic sau aluminiu un strat de piscoturi, apoi un rand de crema, apoi alt rand de piscoturi alternand. Ultimul strat e de crema. Se pudreaza cu cacao si ness si se decoreaza dupa inspiratie. Pentru ca sora mea e mare fana a portocalelor, am pus din loc in loc pentru si ea si niste coaja de portocala, tinuta in zahar la borcan, precum si stafide, apoi am razuit ciocolata neagra si cuvertura de lapte (seamana cu ciocolata alba).

 Se da la frigider inainte de servire.

 Pofta Buna!

 Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: 

 http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/12/tiramisu-5-fara-oua.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta (fara oua)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 700 lei
2899.99 lei
2199.99 lei

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (18)

miki_a 1

17.12.2016, 15:21

Unul din cele mai bune si fine deserturi italiene!

Ancutsa 1

17.12.2016, 15:40

Mihaela, asa este si e mereu simplu de facut cand vrem ceva dulce

miki_a 1

17.12.2016, 15:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]