"I-o fi spunand ei ,arromanii,pita dulce,dar mie-mi miroase de la o posta a sarailie si a placsinta dulce greceasca,deci tot a Balcani"..citat din Radu Anton Roman
Pentru ca azi am primit cartea "Povestile bucatariei romanesti" scrisa de sus numitul...multumesc bucataras!
"Se framanta un aluat pana nu se mai lipeste de mana..se intinde o foaie ,se taie in bucati late de o palma si lungi de doua..se unge fiecare foaie obtinuta cu ulei..
Se asterne cu nuci fiecare foaie..foaia se ruleaza si apoi se incolaceste melc..se unge tava cu ulei se aseaza pitutele corespunzatoare ,se pun in cuptor pana se rumenesc,15min(la mine a durat 45min..!)..Se lasa sa se raceasca apoi se toarna siropul fierbinte si se lasa sa zaca,sa se insiropeze"...am folosit cuvintele autorului pentru ca mi-a placut cum povesteste..
1
atentie la timpul de coacere..reteta spune 15min..eu le am copt 45min la 180 de grade..
2
la sirop eu am facut cantitate dubla
3
foile cred ca ar merge mai subtiri si atunci ar creste si numarul de portii..