Tiramisu reţetă cu blat
Aceasta prajitura grozava se potriveste pentru masa de Revelion. M-am inspirat dupa reteta Laurei Adamache, dar am facut cateva mici modificari.
Tiramisu reţetă cu blat
Prima data rumenim usor alunele de padure.
Punem zaharul intr-o craticioara iar cand acesta este complet topit si are o culoare frumoasa aurie, adaugam alunele de padure. Amestecam bine, astfel incat sa imbracam alunele complet in zahar, stingem focul si le rasturnam pe o foaie de copt. Le lasam sa se raceasca complet dupa care le bagam intr-o punga de plastic si le zdrobim cu facaletul.
Mixam iaurtul cu branza mascarpone si 3 linguri de zahar pana obtinem o crema fina , apoi incorporam cu grija frisca mixata foarte bine in crema, punem nessul, iar la sfarsit punem si alunele caramelizate. ( trebuie sa oprim putina crema si cateva alune si pentru décor).
Tapetam o forma de chec cu folie de aluminiu.
Pentru sirop, dizolvam zaharul si cafeaua solubila in cca 150 ml apa rece.
Inmuiem foarte putin piscoturile in sirop, apoi formam un strat de piscoturi, adaugam o parte din crema peste care formam un alt strat de piscoturi inmuiate in sirop, alt strat de crema si un ultim strat de piscoturi.
Acoperim prajitura si o dam la rece, minim 3 ore.
Decoram prajitura cu crema mascarpone si alune caramelizate.