Tiramisu reţetă cu blat
Este un tort pe care noi il adoram si care ne trezeste amintiri foarte placute...tort tiramisu am avut si la nunta.....! Nu am avut piscoturi si am facut un blat...a iesit f bun....poate chiar mai bun...! Acum am pregatit acest tort cu ocazia Sf, Gheorghe al carui nume il port....!
Blat:
Crema:
Siropul:
Tiramisu reţetă cu blat
Blatul:
- Bati albusurile spuma cu zaharul, adaugi galbenusurile, faina si mirodeniile
- amesteci usor, apoi torni compozitia in tavade la aragaz tapetata cu hartie de copt
- se da la cuptorul incins in prelalabil la 180C pentru 35-40 min
- cand este gata se lasa putin sa se racoreasca si se dezlipeste hartia de copt apoi se lasa la racit si se taie in doua bucati egale pe latime
Siropul:
- se prepara o cafea tare si se lasa la racit dupa care se adauga esenta de rom.
- eu am preparat cafeaua cu putin zahar pt ca la blat nu am pus prea mult zahar in comparatie cu piscoturile care sunt mult mai dulci.
Crema:
- bati galbenusurile cu zaharul foarte bine, adaugi esenta de vanilie, apoi adaugi branza mascarpone si amesteci bine pana se omogenizeaza
- bati frisca tare si o adaugi peste crema mascarpone, adaugi si esenta de rom si amesteci bine
- imbraci o forma de tort rotunda sau alta forma cu folie de plastic
- pui jumatate de crema peste care asezi primul blat si il insiropezi cu jumatate de cafea, apoi adaugi cealalta jumatate de crema , pui al doi-lea blat si il insiropezi cu restul de cafea, se acopera cu folia ramasa in afara si se da la frigider pt cateva ore sau peste noapte
Se scoate tortul de la frigider, se imbraca in frisca si se pudreaza cu cacao sau nes amestecat cu putin zahar farin vanilat. Se decoreaza dupa imaginatie!