Tiramisu reţeta adaptata

de silvi0ara in Prajituri, 18 Iul 2010 | 10493 vizualizari

 

Am folosit un altfel de crema decat cea clasica,care mie imi place tare mult, obtinand un Tiramisu reţeta adaptata.Este o idee de a mea pe care o folosesc des la cremele de vara.Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet cu piscoturi(400g)
  • 500 gr mascarpone
  • 6-8 linguri cu zahar
  • 250 gr smantana
  • 400 ml frisca lichida LaDorna-35% grasime  
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3-4 linguri lichior  Amaretto
  • 2 linguri ness
  • 1 lingura zahar  
  • 400ml apa  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţeta adaptata:

Tiramisu reţeta adaptata

Crema Mascarpone  se amesteca cu 8 linguri de zahar si 2 pliculete de zahar vanilat pana se dizolva zaharul,apoi se adauga smantana si se se amesteca totul cu mixerul.

Frisca lichida se bate bine cu mixerul impreuna cu 2 linguri de zahar pana se intareste,eventual se poate aduga si un intaritor pentru frisca.Cand este bine batuta se adauga in crema de Mascarone,amestecand usor de jos in sus,pana se incorporeaza bine in crema.Se lasa crema la frigider pentru 30 de minute sa se raceasca.Intre timp pregatim lichidul in care vom inmuia piscoturile.Intr-o craticioara se pune apa si zaharul sa se topeasca,apoi adaugam nessul si il dam la o parte de pe foc.

Cand s-a racit adaugam lichiorul Amaretto,sau puteti inlocuii cu lichior de cafea sau ce va place.Se trece apoi la asamblarea prajiturii.Pe un platou se pune cate un rand de piscoturi inmuiate in sosul de ness,(dar atentie ,doar le introduceti o secunda si apoi le scoateti,altfel se vor inmuia prea tare si nu vor mai fi la fel de bune),apoi se pune un rand de crema.Se continua pana se termina piscoturile,ultimul rand este de crema.

Se niveleaza frumos,apoi se pudreaza cu cacao.Se poate pune la fel de bine si ciocolara rasa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţeta adaptata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

nadina73 1

22.07.2010, 23:57

cum de mi-a scapatsuper 5 furcu

silvi0ara 1

23.07.2010, 10:29

Lasa Nadia,ca acum ca e prea cald facem mai des,ca nu aprindem cuptorul sa ne coacem.

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 00:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta